Výměnný pobyt s německou Hoyerswerdou

Studenti z Hoyerswerdy v Kutné Hoře.

Výměnný pobyt v České republice

Mezi 1. – 5. říjnem 2018 se uskutečnila první polovina výměnného pobytu mezi naší školou a křesťanským gymnáziem v německé Hoyerswerdě.

Naši partneři dorazili do Kutné Hory po dvanácté hodině. Po ubytování v rodinách jsme naše nové kamarády vzali na prohlídku Kutné Hory a poté jsme se podívali do zdejšího muzea čokolády.

V úterý se Němci naučili něco nového o České republice, zvládli čtení české hymny, prohlédli si GJO a večer jsme společně hráli bowling, čímž jsme zakončili dlouhé úterý.

Následující středeční dopoledne se němečtí studenti podívali do katedrály v Sedlci. Po obědě jsme se všichni společně vydali na komentovanou prohlídku továrny Foxconn. Bylo to velice zajímavé. Po prohlídce část z nás odešla k naší spolužačce Nikole Kouřilové, abychom u ní oslavili patnácté narozeniny jedné z německých studentek. Rády využíváme této příležitosti a děkujeme Nikče a celé její rodině za pohostinnost a báječnou oslavu.

Ve čtvrtek jsme se společně vypravili na celodenní výlet do historické Prahy.

V pátek museli němečtí studenti bohužel odjet už ráno. Proto jsme se s nimi před vyučováním rozloučili a začali se těšit na další setkání – tentokrát v červnu a v Německu :)).

Mai Hoa Trinhová, Tereza Silvestrová, Nikola Kouřilová (V4A)

Publikováno v kategorii Různé.