Klub mladých diváků 2016/17

I v letošním školním roce pokračovala na GJO činnost Klubu mladých diváků, jehož cesty za kulturou patří k nejstálejším a nejpravidelnějším akcím vůbec.

 

 

Postupně jsme navštívili šest představení na šesti různých scénách: Sezónu jsme zahájili říjnovou návštěvou Divadla v Dlouhé, kde nás čekalo „407 gramů z Bohumila Hrabala“. V listopadu následovala Na Fidlovačce americká komedie „Dohazovačka“, jejíž autor T. Wilder nás vtipně nabádal k užívání si života. Předvánoční představení se naopak neslo v duchu francouzské klasiky: Ve Švandově divadle jsme zhlédli Molièrova „Misantropa“. Na konci ledna na nás ve Stavovském divadle pod názvem „Jako břitva (Němcová)“ čekalo životopisné drama o nejznámější české spisovatelce. Předposledním, únorovým představením se v Divadle pod Palmovkou stalo „Tlustý prase“ – hra o lásce, která nedokáže překonat pokryteckou touhu po dokonalosti. A cesty za jevištním uměním uzavřela březnová návštěva Divadla na Vinohradech, kde jsme zhlédli nově nastudovanou komedii „Když ptáčka lapají…“ G. Feydeaua. V ní nás svou vedlejší rolí „prskavec“ zvlášť pobavil V. Vydra.

Vzhledem k velkému zájmu studentů o divadlo chceme v činnosti KMD pokračovat i v příštím školním roce. O možnosti přihlásit se budete informováni během května.

 

Lukáš Provaz – Ilona Gembiczká

Publikováno v kategorii Různé.