Turistický kurz

Třídy třetích ročníků a septimy se ve dnech 20. až 24. června účastnily vodáckého kurzu na Vltavě. Početná skupina studentů a učitelů čítající asi 80 osob se vydala z Vyššího Brodu do Boršova nad Vltavou. Skupina překonala na raftech a na nafukovacích a plastových kánoích asi 70 říčních kilometrů a 11 jezů.

Stany byly postaveny v kempech Pod Hrází ve Vyšším Brodě, U Fíka v Nahořanech, Krumlov v Českém Krumlově a U Kučerů ve Zlaté Koruně. Středeční ráno se skupina vydala z kempu obhlédnout krásy Českého Krumlova, především historického centra, zámku a přilehlých zahrad.

Počasí přes noční deště plavbě přálo, kurz se však neobešel bez několika sluncem spálených končetin a propršených stanů. Stany se však podařilo po silné noční úterní i středeční bouři vysušit. Studenti z promočených stanů své místo nalezli ve stanech spolustudentů či pod střechou přilehlých hospod.

Vyjma pádlování studenti trávili volný čas i jiným vybraným způsobem, hledáním (ne)smaženého a (ne)fritovaného jídla v hospodách a první a poslední večer připravováním zajištěné večeře a sbíráním dřeva.

Přes silné deště a diskomfort mokrých spacáků byl turistický kurz příjemným a vydařeným ukončením předposledního školního roku studentů, kteří snad právě na zážitky z bouřek, hospod, pálících dní a ze sedadel raftů a kánoí budou v dobrém vzpomínat s úsměvy na rtech.

Lucie Kopelentová (V7A)

Publikováno v kategorii Tělesná výchova.